Ny pudset vinduer i Kalvehave

Strålende rene vinduer i Kalvehave

Bor du i Kalvehave og vil du gerne blive endnu bedre til at pudse vinduer? Og vil du også gerne blive meget hurtigere til at pudse vinduer? Så kan du med fordel prøve at følge denne ret simple opskrift på en vinduespudsning i Kalvehave, som er til for de fleste at følge, og som giver et virkelig godt resultat.

Du skal selvfølgelig ikke regne med, at det lykkes helt perfekt i første forsøg, men med tiden vil du nok kunne opnå en god rutine, som gør det muligt for dig at pudse vinduer i en bedre standard, end du er i stand til i dag.

Det skal du bruge til vinduespudsningen i Kalvehave

Du behøver ikke at investere i alt muligt grej for at kunne pudse vinduer i Kalvehave. Langt de fleste ting, der skal bruges til det, er noget, de fleste har liggende i forvejen.

Hvis du ikke allerede har en, så bør du dog anskaffe dig en god vinduesskraber. Den er ikke til at undvære.

Det, du kommer til at bruge, er følgende:

  • En spand
  • En vinduesskraber
  • Viskestykker
  • Klude
  • En svamp
  • Eddike
  • Opvaskemiddel
  • Salmiakspiritus (kan undlades, hvis vinduerne ikke er ret snavsede)
  • En stige
  • En trappestige

Når det hele er fundet frem, så er det bare at gå i gang. Du kommer til at skifte vandet og kludene ud nogle gange undervejs. Det er vigtigt hele tiden at arbejde med rent vand, viskestykker og klude.

Start med at tage det værste

Første step i processen er at vaske både vinduesramme, vindueskarm og selve ruden grundigt af. Hvis det er længe siden, at det er blevet vasket, så trænger det nok til den helt store tur.

Med den store tur menes der, at det hele skal vaskes af i en blanding af vand, salmiakspiritus og opvaskemiddel. Beregn omkring en halv hættefuld salmiakspiritus og en god skefuld opvaskemiddel til fem liter rent vand.

Brug enten en klud eller en svamp til at vaske med. Brug endelig ikke den grønne side af en skuresvamp på ruden – det ridser.

Det kan være nødvendigt at vaske en gang mere med en ny omgang vand, så det kan blive helt rent.

Når det hele er vasket grundigt, så skal det tørres af for overskydende vand.

Så kan du pudse vinduet

Når forarbejdet er gjort, kan du fortsætte til selve vinduespudsningen.

I det friske rene vand hælder du en deciliter eddike. Du kan eventuelt supplere med en skefuld opvaskemiddel, hvis du ikke behøvede at vaske vinduet så grundigt, inden du går i gang med pudsningen.

Eddiken kan forhindre kalken i vandet i at trække striber.

Først vasker du ruden, uden at bruge ret meget vand, derefter skal vandet trækkes af igen, uden at der kommer dråber eller striber undervejs.

Vandet trækkes af i en lang glidende bevægelse. Begyndt oppe i det ene øverste hjørne, og slut nederst i det modsatte hjørne. Du fører skraberen roligt, men kontrolleret fra den ene side til den anden i en slange-bevægelse.

Stop op undervejs og tør det overskydende vand af skraberen. Når du fortsætter, sættes skraberen lidt længere tilbage end der, hvor du nåede til. Så mindsker du risikoen for striber.

Når hele ruden er skrabet ren for overskydende vand, er du færdig med at pudse den.

Er du ikke helt tilfreds med resultatet, kan du nemt gentage den sidste del af processen. Er det fint nok, kan du fortsætte på de øvrige vinduer i dit hjem.

Det anbefales, at du pudser vinduer cirka en gang om måneden, så du skal nok få oparbejdet en god rutine med tiden.