Inden i hus

Er du på boligjagt? Sådan vælger du dit nye hjem

Hvis du er på udkig efter en ny bolig, er der mange forskellige ting, du skal være opmærksom på. Det kan være en sand jungle at finde hoved og hale i de mange forskellige boligtyper på markedet, og måske du undrer dig over, hvordan man overhovedet vælger den rette bolig? Skal man lytte til mavefornemmelsen, økonomien eller noget helt tredje?

Men frygt ej! Vi har samlet en lang række gode tip og tricks til dig, så du kan vælge dit nye hjem med ro i sindet. Du kan derfor gøre klogt i at læse videre, så du ved, hvilke faktorer du skal være særligt opmærksom på, når du er ude på husjagt.

Husk budgettet

Der er ingen grund til at tage ud og kigge på huse og lejligheder, som du alligevel ikke har råd til. Derfor skal du altid starte med at danne dig et overblik over din økonomi, så du ved præcist, hvor dyr en bolig du må købe.

Der er nemlig intet værre end at forelske sig i en bolig, man ikke har råd til at købe eller bo i. Kontakt altid din bank som det første, og få fuldkomment styr på din økonomiske situation og budgettet.

Hvad er dine største ønsker og behov?

Når du ved, hvor mange penge du kan købe bolig for, er det en rigtig god idé at lave en liste, hvor du i prioriteret rækkefølge skriver, hvilke ting der er vigtigst for dig. Er det beliggenhed? Antal kvadratmeter? Boligens stand? Eller noget helt fjerde?

Det er nemlig yderst sjældent, at man kan få alle sine ønsker opfyldt, og derfor er en prioriteringsliste, der altid kan ligge bagerst i hovedet, være en rigtig god idé at tage med ud på fremvisninger.

Husk mavefornemmelsen

Mavefornemmelsen. Du kender med garanti følelsen – følelsen, der enten fortæller dig, at noget er helt rigtigt eller helt forkert. Mavefornemmelsen er utrolig vigtigt at lytte til, for den kan fortælle dig, om du er på rette vej.

Ligegyldigt hvad din økonomi siger, eller om dine behov er imødekommet til fulde, kan mavefornemmelsen give dig svaret. Hvis din mavefornemmelse er god, bør du næsten altid slå til med det samme, for så kan du være næsten sikker på at blive utroligt glad for dit nye hjem.

Du føler dig nemlig allerede tryg og godt tilpas, hvis du får det rigtige sus i maven. Selvom det ikke er logisk eller rationelt, er mavefornemmelsen den absolut vigtigste partner at tage med ud på boligfremvisninger.

Få et overblik over eventuelle dyre udgifter

Du har med garanti hørt skrækhistorien før: man køber et nyt hus eller lejlighed og så står fyret af, eller taget skal skiftes inden for få år. Skab dig altid, så vidt muligt, et overblik over eventuelle dyre udgifter, der kan komme til at vælte dit budget.

Du kan altid forhøre dig hos ejendomsmægleren, men tag altid en ekstern fagmand med ud til boligen for at gå den igennem i sømmene. Og hvis det viser sig, at gasfyret eksempelvis skal skiftes, kan det være en utrolig fornuftig idé at undersøge grundigt, hvilke modeller der så har klaret sig bedst i test – så kan du nemlig bruge dine penge på mest fornuftig vis.

Med disse fire simple tricks kan du roligt starte din boligjagt og have fuldkomment styr på, hvilke ting du skal være særligt opmærksom på. Først og fremmest skal du have et økonomisk overblik og en klar prioriteringsliste over de ting, som har størst betydning for dig.

Du må dog ikke glemme mavefornemmelsen og udelukkende handle ud fra fornuften. Sidst, men ikke mindst, skal du grundigt undersøge, om der kommer fremtidige uforudsete udgifter, der kan vælte budgettet.